Viasat Systems Romania echipează și monitorizează camioanele Ford Trucks, importate și distribuite exclusiv de Cefin Trucks.

Cefin Trucks a fost numit importatorul şi distribuitorul exclusiv al gamei de produse Ford Trucks în România. Activitatea noii operaţiuni începe la sediul central al companiei, în Bucureşti, şi se va extinde prin reţeaua de distribuţie a Cefin Trucks sau a unor parteneri special selectaţi în acest sens, reţea cu cel puţin opt locaţii până în anul 2018.

Conform oficialilor companiei, Cefin Trucks va aloca activităţii Ford Trucks în România întreaga sa reţea şi infrastructură de vânzare şi post-vânzare vehicule comerciale, dezvoltată în România din anul 1995. În plus, va fi adăugată o capitalizare de 1,5 milioane euro pentru ca activitatea comercială să înceapă în forţă şi pentru a fi asigurată finanţarea de stoc necesară. Activităţile existente (comercializarea de vehicule rulate şi service) vor fi pilonii dezvoltării acestei noi operaţiuni. Baza materială a companiei va fi transferată noii operaţiuni comerciale dedicate Ford Trucks: angajaţi profesionişti, sisteme, baze de date de clienţi, o echipă de management testată şi o afacere în derulare.

Distribuţia Ford Trucks va deveni o componentă esenţială a strategiei Cefin Trucks în România. Operaţiunile vor fi conduse de la sediul central din Bucureşti al Cefin Trucks, unul dintre centrele reprezentative ca mărime din Europa de Sud Est în ceea ce priveşte vânzarea şi post-vânzarea de camioane (suprafaţă totală: 47.139 mp, suprafaţă construită: 8.559 mp, atelier service: 2.400 mp). Aria iniţială de acoperire a reţelei va fi formată din Bucureşti, Timişoara, Arad şi Deva.

Pentru primul an integral de activitate (2017), Cefin Trucks plănuieşte vânzarea a 185 de unităţi noi Ford Trucks, ajungând la 300 de unităţi în 2018 (acest volum se va adăuga celui de vânzări de camioane rulate realizat de companie). Contribuţia Ford Trucks la cifra de afaceri a companiei este estimată la peste 12 milioane de euro, în anul 2017. „Pentru a atinge astfel de obiective şi a susţine dezvoltarea continuă a reţelei Ford Trucks în România, vom mări în mod semnificativ echipa actuală cu profesioniştii cei mai buni pe care îi are piaţa de oferit. Datorită îndelungatei noastre experienţe directe în calitate de centru de vânzare şi post-vânzare vehicule comericale, înţelegem pe deplin nevoile unei reţele de distribuţie moderne şi dinamice. Suntem dedicaţi recrutării pentru acest brand şi cooperării cu antreprenorii cei mai buni existenţi în domeniul nostru, pentru ne atinge obiectivul pe termen mediu de a face din Ford Trucks un brand de top în România”, a continuat Stefano Albarosa.

Lansarea Ford Trucks pe piaţă aduce după sine o puternică susţinere a clienţilor care vor beneficia de termeni preferenţiali pentru achiziţiile in leasing, în cadrul colaborării cu UniCredit Leasing, care se extinde şi la nivelul finanţării stocurilor. Mai mult, fiecare vehicul va veni echipat cu un sistem furnizat de Viasat Romania, care îi va permite proprietarului să aibă la îndemână toate informaţiile tehnice şi operaţionale legate de camioane (kilometraj, consum, poziţie), gata să fie integrat în orice sistem ERP de companie sau să fie folosit ca furnizor independent de informaţii. Va fi oferit gratuit un abonament de doi ani la acest sistem fiecărui proprietar de vehicul.

Produsele Ford Trucks concurează în segmentul „> 16 MMA” (masă maximă autorizată de peste 16 tone), un segment deosebit de competitiv şi dinamic pe piaţa auto din România în ultimii patru ani, cu o creştere constantă din 2012 şi o rată de dezvoltare foarte ridicată în ultimele 18 luni. La nivelul anului 2016 se estimează că aproape 9.000 de camioane grele vor fi întregistrate în piaţa din România (cu aproximativ 30% mai mult faţă de anul trecut).

Cine este Ford Trucks

Ford Trucks combină experienţa de producţie de 55 de ani cu abilităţile de dezvoltare a produselor specifice pieţei, pentru a crea principalele componente ale vehiculelor, inclusiv noile motoare. Ford Trucks operează în prezent în Europa Centrală şi de Est, Orientul Mijlociu, Africa, Rusia şi Comunitatea Statelor Independente (CSI), în 25 de ţări şi continuă să îşi consolidereze reţeaua sa globală pe trei continente, cu obiectivul de a ajunge la 50 de ţări până în anul 2020. Noua gamă de produse adresează proprietarilor de flote de dimensiune medie sau mare, care activează în segmentul construcţiilor, al distribuţiei locale şi al instituţiilor publice (în special municipalităţi), cu nevoi de transport foarte specializat. Ford Trucks oferă 3 serii de produse – Road, Construction şi Tractors. Gama de vehicule se remarcă prin consum scăzut de combustibil, o varietate de suprastructuri pentru solicitări diferite, servisare uşoară şi preţ competitiv. Ford Trucks a fost premiat ca fiind cel de-al treilea cel mai bun brand în cadrul evenimentului International Truck of the Year 2016, cu noua linie de camioane pentru construcţii. În prezent, compania lansează pe piaţă vehicule care respectă standardele EURO 6, cu oferte de produs înalt competitive. 4 ani de lucru ai unei echipe formate din 750 de ingineri, 150 milioane de euro investiţi în dezvoltare, peste 2 milioane de kilometri de test drive, în 8 regiuni diferite de pe 3 continente, în cele mai dificile condiţii din lume – toţi aceşti factori au ca rezultat noua serie de camioane grele, echipate cu motoare Ecotorq®, fabricate de Ford. Noua serie Ford Trucks, care se remarcă prin putere, eficienţă şi performanţe tehnologice, echipată cu noile motoare E6 Ecotorq®, ţinteşte să cucerească drumurile cu noul slogan “Sharing the load”.

www.capital.ro
www.cars.ro
www.diacaf.com
www.bursa.ro
www.wall-street.ro
www.traficmedia.ro

Arhivă Știri